Možná jste v podobné situaci jako byla tato rodina. Dlouho hledali byt, který by jim vyhovoval. Když konečně našli bydlení ve vhodné lokalitě s ucházejcíí velikostí a cenou, byli trošku zklamaní z již proběhlé rekonstrukce původním majitelem.
Byt měl novou podlahu, naprosto nevhodnou výmalbu a novou kvalitní kuchyň, která se jim vůbec nelíbila.
Rozhodli se nechat si poradit od odborníka - bytového designera - a obrátili se na mě.

Kuchyně po redesignu dle bytového architekta

Na fotce vidíte výsledek změny interiéru, ale začněme od začátku.

Nešťastná kuchyně opravdu působila jako by byla vyrobena tak před 30 lety a ne dnes. Majiteli bylo líto vyhodit kvalitní ne levnou kuchyni. Navrhla jsem mu tedy, že by jsme kuchyň změnili jen částečně, přece jen kuchyně celá v dřevu působila těžkým dojmem a ani dekor se nikomu moc nezamlouval. Nebylo vůbec složité horní skříňky osadit novými bílými dvířky v laku a orámovat kuchyni horní tmavou linkou, která je použita i na ostatním nábytkovém vybavení - tvoří tak spojující prvek mezi novým a starším vybavením.

Původní kuchyně v bytě

Byt byl vymalován ostrými až křičícími barvami. Takto pojatá výmalba prostor dost znervózňuje a také ho hodně změnšuje. Takže jsme naplánovali mnohem světlejší a jemnější výmalbu. V obývacím pokoji jsme chtěli udělat stěnu za sedačkou výraznější, takže byla navržena s tmavší výmalbou. Ostatní prostory byly malovány tón v tónu.

Původní vzhled a výmalba bytu
Iteriér kuchyně i interiér obývacího pokoje byl dotvořen novým zařízením. Design nábytku je v podobném duchu v obou místnostech a také barevnost je dle zadání investora ve stejných odstínech bílé a hnědé. Chodba skýtá spoustu úložných prostorů a ložnice byla zařízena jednoduchým dubovým nábytkem a jemnou tapetou.

NÁVRH KUCHYNĚ

NÁVRH OBÝVACÍHO POKOJE

NÁVRH LOŽNICE