Protože se konečně začne realizovat část zakázky kulturního domu v Bystřici nad Pernštejnem, měli jsme a budeme mít do tamních končin pár pracovních výletů. Když je nálada a čas, stihneme se ještě podívat na nějakou inspiraci po cestě.

Městečko Bystřice n.P. je moc pěkné, poklidné a všichni se tam usmívají. Alespoň se to zdálo na první pohled nám, Brňákům. Podívali jsme se na některé projekty, které město v minulých letech dělalo. Mají tam zrekonstruovaný městský úřad, taky nový stadion, ale mě zaujaly drobnější a trochu výtvarnější projekty.

Náměstí


Prvním z nich je tekoucí potok na náměstí. Takový horizontální vodopád. Využívá přirozeného sklonu terénu a je doplněn realisticky vyvedenými soškami kachen a rostlin.



Infocentrum

Nedaleko od tohoto díla je původní dům, kde je nové a funkční infocentrum. Ovšem s krásně zrestaurovanonými starými malbami. Radost pohledět :).



Hrad

Po cestě zpět je ještě nutné navštívit zrekonstruovaný hrad Zubštejn. Má nově vytvořenou lávku a v areálu se nachází několik replik hostorických zbraní na hraní pro muže a děti. Lávka má moc pěkné nové zábradlí. Takové košíkářské řemeslo ve velkém. Originální a krásné.