Kdy přijít za odborníkem pro projekt návrhu interiéru? Důležité je přijít včas. Jen tak bude mít bytový architekt volné ruce pro nejefektivnější úpravy dispozic.

Ze svých zkušeností vím, že klienti si pro návrh zpravidla přichází ve třech fázích:

  1. Klient má již dané rozmístění místností a budoucí vzhled a funkčnost interiéru moc neovlivní. Vše je již dané a pracujeme pouze s optimálním umístěním nábytku.
  2. Klientům dům či byt je rozestavěn do takové fáze, kdy je ještě možné hýbat s vodou a odpady. V takovém případě mohu dobře navrhnout také umístění funkčních zón v interiéru.
  3. V ideálním případě za mnou klient přijde už s projektem. To pak mohu různě měnit příčky, návrhu mohu také přizpůsobit rozvody vody, elektřinu a odpady. Není asi potřeba zdůrazňovat, že jen takto vznikne nejkvalitnější návrh, který bude přesně a bez kompromisů odpovídat klientovým požadavkům a životnímu stylu.

Tak jako tento mladý pár. Stavěli typový domek, ale nebyli spokojení s jeho malou kuchyní, odtrženou od obývacího pokoje. Navíc chybělo zázemí pro domácí práce. To je velmi důležité a v českých domácnostech velmi podceňované. Je totiž lepší mít malou místnost na sušení a žehlení, která se nestihne vždy uklidit, než tento provozní nepořádek vidět stále v obývacím pokoji. Navíc jsme vytvořili krásný a velký obývací pokoj a luxusní kuchyni s ostrůvkem.

Po osobní konzultaci jsem navrhla tyto varianty dispozic:


Klient upřednostnil pohodlnou kuchyni s ostrůvkem


Klienti si vybrali variantu číslo 3. Měla velkou, pohodlnou kuchyni s vysněným ostrůvkem. Pěkně po ruce obývací pokoj a dostatečně velkou místnost pro domácí práce přístupnou z chodby. Začali jsme tedy navrhovat interiér na navrženou dispozici.

Na schůzce jsme se po probírání možnými výrobními materiály shodli na lesklém laminu zvaném Thermopal. Z jeho nepříliš široké škály barev jsme vybrali  slonovou kost a kávový dekor dřeva.

Návrh kuchyně

Navrhované varianty designu kuchyňských sestav ve vybrané dispozici jsou zde:

Světlé horní skříňky a výška obvyklá:




Horní skříňky tmavé výklopné a světlé skříňky s výškou až do stropu:


Kterou kuchyni si investoři vybrali a výsledné foto, si můžete prohlédnout v dalším příspěvku zde. Na našem webu Liveinitt.cz si můžete prohlédnout také další návrhy designu kuchyní.