Oslovili nás majitelé již částečně zrekonsturované vily. Nevěděli si rady s tím jak zařídit, dle jejich slov ne moc velkou kuchyň, tak aby poskytla hodně úložných prostor a také hodně pracovní plochy. Plánují totiž děti a těm se bude muset vařit :).

Vždy si dáme schůzku na místě a popovídáme si, co majitelům na stávajícím stavu nevyhovuje.Tady to byl nejen nevyhovující design, ale i málo úložných prostor na potraviny a také na nádobí. Když nemáte tyto věci kam ukládat, těžko se pak v kuchyni udržuje pořádek. Také vybavení bylo zastaralé a pracovní plocha malá. Plocha kuchyně však není největší a tak se musíme snažit to nějak chytře vymyslet.
Původní stav kuchyně
Další postup u tohoto typu zakázek je navrhnout několik dispozičních variant. Z nich už vychází i různé designové řešení. Zde majitelé měli již představu o materiálech, takže jsem od začátku uvažovali o slonové kosti a makassaru. Jinde se materiály vybírají až na posled - tak aby ladili k ostatnímu vybavení domu. Potrápili jsme tedy hlavy a na první konzultaci jsme měli tři varianty návrhu, každý v něčem jiný, ale vždy respektující základní zadání investorů.
varianta se spižní skříní a spoustou úložného prostoru

varianta s barovým pultíkem

varianta s americkou ledničkou



 VÍTĚZNÁ VARIANTA 
Nakonec byla vybrána varianta číslo jedna. Je v ní opravdu dost úložných prostorů a i vzhledově se povedla. Tak jsem se shodli já i investoři. Ještě bylo třeba dovybírat doplňky jako úchytky, typy kování a dále. To už částečně řešil truhlář, ale konzultovali jsme to, aby kuchyň dobře fungovala a nejen vypadala. Dovybírat odstíny skleněného zádového obkladu a pracovní desky už bylo snadné.







VÝKRESY PRO VÝROBU




FOTO PO REALIZACI



Další fotky i se zajímaými detaily a radami najdete v článku zde