Pokud hledáte podlahu, která se bude lehce udržovat a nemusí se u ní čistit spáry, jedna z možností je použití polyuretanové stěrky.

Například systém Atemit PUR SL elastic vytváří kompaktní podlahu, která je samonivelační a také krásně pružná. Její vzhled je jednoduchý, můžete si zvolit jakoukoliv variantu ze vzorníku odstínů RAL a ještě doplnit drobnými chipsy pro kontrast - ty mají také širokou škálu odstínů a různé velikosti.

doplnění o strukturu - zvané chipsy
Podlaha se použivá do rodinných domů, restaurací, medicínských firem a  kanceláří. Pro prostory se zvýšenými nároky na hygienu se hodí jejich systém vytažení soklíku se zaoblením. Tímpádem u stěn není žádná spára. Podlahy je ovšem lepší speciálně čistit.



Brno, Restaurace U všech čertů
O této podlaze jsme uvažovali do právě realizované zakázky restaurace. Materiál byl mezi dvěma favority, ale nakonec prohrál.
Design navrhované restaurace volá spíše po nějakém zemitějším materiálu a také se investorům nezdála nutnost profesionálního čištění. Pokud si ji čistíte laicky, bude vypadat asi jako v brněnském podniku U všech čertů. Další mínus bylo, že výrobci doporučují spíše řešení s falcovým soklíkem, pokud chcete klasický pravoúhlý, je řešení kostrbatější ...

soklík dřevěný